Ontdek

logo zonder balk

Porto

sea, landscape, architecture-4166255.jpg

Porto is na Lissabon de grootste stad van Portugal. Het is een prachtige kuststad in Noord-Portugal en wordt steeds populairder onder de Nederlanders. Naast natuurlijk de port- en wijnproductie, is Porto ook geliefd vanwege de 19-eeuwse architectuur. Daarnaast heeft de op een na grootste stad van Portugal een goede sfeer, veel cultuur, prachtige bezienswaardigheden en culinaire hoogstandjes. En nog belangrijker: het is er heerlijk weer! Kortom: Porto heeft alle ingrediënten voor een geweldige stedentrip. In dit artikel worden uw vragen beantwoord en vertellen wij alles over de bezienswaardigheden in Porto, wat te doen in porto en wat je moet zien in Porto!

Het is heel makkelijk om in Porto van plek naar plek te reizen. De stad heeft namelijk een eigen metrosysteem met zes lijnen (A-F). Hiermee zijn alle gedeeltes van de stad te bereiken. Om de verdere Portoregio te verkennen zijn er bussen, trams en treinen beschikbaar.

Lees verder

Guimaraes

WhatsApp Image 2022-03-31 at 18.23.58

Guimaraes ligt in het noordwesten van Portugal en is een belangrijke historische stad. Het was de eerste hoofdstad van Portugal en tevens de plek waar Portugal officieel is ontstaan. De stad Guimarães wordt daarom ook wel de wieg van Portugal genoemd. Alleen al om deze bijzondere geschiedenis is de stad het bezoeken waard. Het is een levende stad vol terrasjes en met meer dan genoeg bezienswaardigheden. Het oude centrum van Guimaraes staat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast zijn er nog prachtige kerken, paleizen en kastelen te vinden.

 

Lees verder…..

Douro vallei

porto, portugal, douro-2379571.jpg

De Douro vallei in Portugal staat niet zomaar op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze oudste wijnregio ter wereld betovert u met al haar steile hellingen en terrasvormige wijngaarden. De Douro vallei dankt haar naam aan de Douro rivier die tussen de bergen door meandert.

Het gebied is vooral bekend om haar wijn- en portproductie. Er wordt al meer dan 2000 jaar wijn geproduceerd. Maar daarnaast biedt het gebied nog veel meer. Stadjes zoals Vila Real, Pinhão en Peso da Régua zijn absolute must-sees. Tussen alle stadjes en dorpen bevinden zich tientallen uitzichtpunten, ook wel miradouros genoemd.

Lees verder…..

 

Braga

WhatsApp Image 2022-03-31 at 18.18.26

Braga, ook wel het Portugese Rome genoemd, is de oorspronkelijke zetel van het aartsbisdom. Het ligt in het binnenland van het noorden van Portugal. Omdat het de zetel van het aartsbisdom is zijn er heel veel kapellen, kerken en kloosters te vinden.

Maar de Portugese stad heeft nog veel meer te bieden dan dat. Braga is namelijk ook een bruisende studentenstad. Door de plaatsing van de universiteit heeft Braga een verjonging doormaakt. De stad heeft idyllische straatjes, rijke hedendaagse architectuur en ruime keuze in culinaire (lokale) spots.

 

Lees verder…..

Vila Real

Vila Real ligt op twee uur rijden van Porto in Noord-Portugal. Het is een typische provinciestad die nog steeds groeit en waar een groot deel van de lokale industrie is gevestigd. Met veel nieuwbouw en een chaotische wegenstructuur kan Vila Real op het eerste gezicht wat onaantrekkelijk lijken. De stad heeft echter zeker bezienswaardigheden die de moeite zijn om te bezoeken.

Vila Real staat vol met huizen die versierd zijn met wapenschilden en manuelijnse ramen en traditionele smeedijzeren balkons hebben. De stad bevindt zich tussen de rivieren Corgo en Cabril en is omringd door de bergketens Serra do Marão, Serra do Alvão en Serra de Montemuro.

Lees verder…..

Translate »